Marengs / kyskager med chokolade (opskrift)
Indholdsfortegnelse
Introduktion
Vil du lave en lækker lille ting til isen eller kagen, så er marengs super lækkert. Her er den klassiske kyskage, som jeg mindes fra min mormor Kirstine, som desværre ikke er blandt os mere. De skønne marengs med store stykker chokolade var altid et stort hit blandt os børn – og det er det stadig.
Herhjemme har marengs fået en revival efter en masse afsnit med Den store bagedyst på DR, som vores datter Emma elsker at følge med i. Derfor skulle vi selvfølgelig også lave kyskager – og det er der kommet denne opskrift ud af. Velbekomme.
Opskrift kyskager
Kyskager / Marengs med chokolade
Ingredienser
Chokolade kyskager
- 4 æggehvider
- 160 gram sukker
- 40 gram flormelis
- 1 tsk citronsaft (presset fra økocitron)
- 150 gram mørk chokolade
Ekstra tip
- 1 tsk flagesalt (kan undlades)
Udstyr
- Piskeris / Elpisker
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 120 grader alm. varme og hak chokoladen i "grove" stykker.
- Kom æggehvider og sukkeret i en mellemstor skål. Pisk det grundigt sammen, så det bliver en helt hvid og stiv masse. Du skal kunne vende skålen på hovedet.
- Sigt flormelis i blandingen og vend det roligt rundt.
- Tilsæt chokoladestykkerne og vend dem roligt rundt igen.
- Kom bagepapir på en bradepande, og form så kyskagerne med f.eks. en spiseske. Jeg plejer at lave dem ca 7-8 cm i diameter og 2 cm høje.
- Kom dem i ovnen i 60 minutter ved 120 grader. Sluk herefter ovnen, og lade dem blive i ovnen de kommende timer til de er kølet af. Det sikrer den lækreste sprøde overflade.
Opskriftsnoter
Ernæringsfakta
Billeder
Hvad synes du om opskriften?
Hvis du kunne bruge opskriften vil jeg sætte stor pris på, hvis du vil trykke på de 5 små stjerner under billedet oppe i opskriften. Det betyder meget. Du kan også tilføje stjerner hvis du skriver en kommentar nederst.
Kommentarer og spørgsmål?
Du er velkommen til at stille et spørgsmål i kommentarfeltet (hop derned). Har du gode tips til, som du vil dele med andre, så skriv dem endelig. Du kan også dele billeder, hvis du har lyst.
Rigtig god dag 🍀
Inspiration
Daim cookies – sprøde og lækre (opskrift)
Lækre chokolade cookies (chocolate chip cookies) – den bedste opskrift
God fornøjelse
- Information
- Seneste indlæg
- Samarbejde?
Bor i Kolding med min hustru Heidi og vores to skønne børn Emma og William. Jeg elsker ALT der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Jeg elsker god mad og inspirerende oplevelser, og så har jeg altid haft et blødt punkt for gadgets og lækkert udstyr til hjemmet. Til daglig er jeg medicinmand i det danske hospitalsvæsen.
Hej
Hvornår skal flagesalt evt kommes i? Eller skal det drysses ovenpå?
mvh Eva
Man kan høre begge dele. Jeg plejer at drysse lidt på før de bages
Hvornår kommer jeg citronsaften i?
Sammen med flormelis. Får det lige tilføjet. Beklager 😊
Hej
jeg bruger normalt en sprøjte pose med tyl så de får mønster har du prøvet det.? El tror du ikke det bliver godt.?
mvh kristine
Hej,
Tak for god opskrift!!
Mine blev til Negernumser… jeg ved det godt – men det hed de i..
2 stk af kyskagerne lagt sammen med flødeskum med chokoladestykker i, og derefter er 1/3 del af kagen dypppet i smeltet chokolade😉👍🏻🍁🍂🤗 og så en god kop kaffe til🤗
Lækkert. Det må prøves en dag 😂😉
Hvornår kommer man citron i?
Når æggehviden er pisket 😊 det er vist en forglemmelse at det ikke er skrevet 😋
Super let at lave og de smager rigtig godt 👍🙌 mange hilsner fra en dansk følger i Albanien 👏👏
Hej Thomas. Tal for de fine ord og dejligt at en opskrift på kyskager kommer helt til Albanien også.
Tak for stjernerne.
Endelig fik jeg taget mig sammen. I går forsøgte jeg for første gange at lave dine kyskager med chokoladestykker. Det var ekstremt let (ved ikke helt hvad jeg havde forestillet mig) – og det blev bare super lækre.
Tak for en god hjemmeside og en masse inspiration.
Janne 🙂
Tusind tak for de fine ord 👍
Du er som altid meget velkommen til at smide en kommentar eller et billede. Jeg vil så gerne høre, hvordan det er gået hos jer med opskriften. Du må også gerne tagge mig på instagram (@livetssmaating), hvis du deler billeder der…
Rigtig god dag
/KH Lars 🍀