HovedretItalienskOpskrift

Ægte italiensk lasagne med klassisk kødsauce og bechamelsauce (opskrift)

Lasagne opskrift

Alle har smagt en god lasagne, og der er lige så mange forskellige måder at lave den på, som der er mennesker… De fleste er dog enige om at den grundlæggende ting er en god italiensk Ragú (kødsauce). Her har jeg samlet det som jeg mener giver den bedste smagsoplevelse… Opskriften er let at gå til. Der er umiddelbart mange ting der skal i, men det er faktisk slet ikke så slemt. Du kan følge hele processen i billederne længere nede – men opskriften er super let at følge.

Jeg er sikker på I vil elske den…

 

italiensk lasagne opskrift lasagna god lækker opskrift på den bedste ragu italien mad

Italiensk Lasagne

Sådan laver du den bedste italienske lasagne med en lækker bechamelsauce.
4.70 fra 50 stemmer
Udskriv Del på Facebook Pin Kommentér
Ret: Hovedret
Køkken: Italiensk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Simretid: 1 time
Samlet tid: 40 minutter
Antal: 6 personer
Forfatter: Lars Koch Hansen
Ingredienser
Kødsauce
  • 2 stk bladselleri (stængler)
  • 2 gulerødder
  • 3 fed hvidløg
  • 3-4 skalotteløg (eller 1-3 alm. løg)
  • 1 tsk timian, oregano og basilikum (tørret - 1 tsk af hver)
  • 3 laurbærblade
  • lidt persille
  • 2-3 skiver røget skinke / bacon / pancetta (skåret i mindre stykker)
  • 500 gram hakket oksekød med 10% fedt (500-700 gram)
  • 3 dl rødvin (gerne kraftig)
  • 4-5 dl hønsefond / bouillon (2 terninger)
  • 2 ds flåede tomater (eller hakkede)
  • 2 spsk soltørrede tomater i olie (skæres i lidt mindre stykker)
  • 1 ds tomatpuré (lille dåse)
  • 1 spsk Balsamico eddike
  • salt, friskkværnet peber og evt. chili (smag til)
Bechamelsauce
  • 100 gram smør
  • 100 gram hvedemel
  • 1 liter mælk
  • revet muskatnød
  • salt og friskkværnet peber
Mornay-variant
  • 150 gram mild ost (revet eller skåret fint)
Andre ingredienser
  • 1 pk lasagneplader (ca. 1 pakke)
  • 200 gram Parmasan (revet)
  • 150 gram mild ost (hvis du vil lave Mornaysauce)
Fremgangsmåde
Kødsauce
  • Bladselleri, gulerødder, løg, skalotteløg og hvidløg hakkes fint - evt. i en stavblender. Kom lidt olivenolie i en gryde, og svits det ved middelvarme nogle minutter (må ikke tage farve).
  • Tilsæt persille, timian, basilikum, oregano, timian og laurbærblade sammen med den røgede skinke / bacon. Hvis du bruger bacon, så skær stykkerne meget små. Efter det er varmet 3-5 minutter, så kom det over i en skål.
  • Skru herefter helt op for blusset. Tilsæt lidt olivenolie/smør, og brun oksekødet af 2 omgang (halvdelen af gangen). Det frigiver lidt stegesmag, som er genialt. Det må ikke "bare" koge i fedt/vand. Når du er færdig med den ene halvdel, så kom det over i skålen med grøntsager, og steg den anden halvdel færdig.
  • Kom så grøntsager/kød fra skålen over i gryden, og tilsæt rødvin. Skru ned på middel varme igen. Lad det simre lidt.
  • Tilsæt så kyllingbouillion, de flåede tomater, grovskårede soltørrede tomater og tomatpuré og lad kødsaucen simre under låg i ca. 1 time. Rør lidt i det nogle gange undervejs. Smag derefter saucen til med salt og friskkværnet peber (evt. lidt chili). Hvis du synes saucen har for "meget" væske, så tag låget af den sidste halve time, så noget af det fordamper, mens det simrer.
Bechamelsauce
  • Smelt smørret i en gryde (middelvarme)
  • Tilsæt melet, og rør det rundt til alt smørret er suget op af melet.
  • Tilsæt mælken lidt ad gangen. Rør rigtig godt rundt, så du får en samlet masse uden klumper. Gør dette til al mælken er tilsat. 
  • Tilsæt salt, peber, revet muskatnød. Saucen skal lige op at boble for at undgå mel-smag, men rør godt, så den ikke brænder på.
Mornay-variant (ikke nødvendigt)
  • Tilsæt osten og rør den ud i bechamelsaucen.
Lasagne-lagene
  • Start med et tyndt lag bechamelsauce i bunden af dit ildfaste fad, så plader. Herefter samles den i følgende rækkefølge: 
    Kød, bechamelsauce og revet parmasan. Parmasanosten kun hvert 2. lag.
  • Slut af med et bechamelsaucelag med revet parmasan.
  • Bag ved 250 grader i 10 minutter (alm. varme). Skru ned til 160 grader og bag videre i 20 minutter.
  • Lad den afkøle 15-20 minutter før servering. Server med lidt grønne basilikum blade, eller persille.

følg mig på instagram

 

Gode tips

  • En almindelig bechamelsauce er uden ost, men mange opskrifter kommer ost i, og så er det sådan set en Mornaysauce. Det smager også godt, men pas på osten ikke er for “kraftig”. Hvis du vælger at tilsætte ost til bechamelsaucen, så behøver du ikke parmasan mellem lagene.
  • Lasagne er perfekt til fryseren. Du samler den, lader den afkøle, og så direkte i fryseren uden at bage den. Når du så skal bruge den tager du den op aftenen før (evt. om morgenen), og bager den på samme måde, som nævnt i opskriften.
  • Når du bruger flåede tomater, så hæld evt. selve væsken fra. Så får du en mere intens tomatsmag. og en lidt tykkere kødsauce.
  • De soltørrede tomater kan du klippe/skære i mindre stykker, hvis du (eller børnene) ikke er til store stykker tomat. Du kan også duppe dem af for olie inden du kommer dem i kødsaucen, da der er en del olie ved.
  • Krydderier kan selvfølgelig også anvendes helt friske. Her skal du bruge, hvad der svarer til en håndfuld basilikumblade, oregano, og lidt mindre timian.
  • Hvis du gerne vil have lagene delt flot op, så kan du vælge kun at komme bechamel sauce i hvert andet lag, eller måske endda kun i 2 lag ialt. Det giver en flot struktur, når du skærer den ud. Det er smag og behag.

Server lasagnen med salat og f.eks. friskbagt ciabatta brød (kan bages når lasagnen er taget ud af ovnen og skal hvile).

Velbekomme.

 

Spørgsmål eller kommentarer?

Du må meget gerne stille spørgsmål, eller fortælle, hvordan det gik med lasagne-opskriften (hop til kommentarfeltet). Vi vil elske at høre om du synes den er ligeså god, som vi gør hjemme hos os. Jeg håber du vil give opskriften “karakter” ved at trykke på de 5 stjerner over billedet, eller samtidig med du skriver en kommentar nedenfor. Der kan du også trykke på de små stjerner.

 

Billeder af lasagne-tilberedningen

4.70 from 50 votes (44 ratings without comment)
Følg
Giv besked ved
guest

14 Kommentarer
Nyeste
Ældste Flest stemmer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
trackback
3 år siden

[…] mørbrad i fad – opskrift med masser af smag (opskrift) Ægte italiensk lasagne med klassisk kødsauce og bechamelsauce (opskrift) Pasta Bolognese / Spaghetti Bolognese (opskrift) Bruschetta med hvidløg og mozzarella […]

trackback
3 år siden

[…] Italiensk mørbrad i fad – opskrift med masser af smag Italiensk Spaghetti Carbonara (opskrift) Flæskesteg på Italiensk – Porchetta (opskrift) Ægte italiensk lasagne med klassisk kødsauce og bechamelsauce (opskrift) […]

trackback
3 år siden

[…] Pasta med Kantareller á la Creme Tournedos Rossini – mørbrad og foie gras (opskrift) Ægte italiensk lasagne med klassisk kødsauce og bechamelsauce (opskrift) […]

trackback
4 år siden

[…] Ægte italiensk lasagne med klassisk kødsauce og bechamelsauce Chili con carne – en super velsmagende udgave […]

trackback
4 år siden

[…] Ægte italiensk lasagne med klassisk kødsauce og bechamelsauce Chicken Tikka Masala – Let og super velsmagende Glutenfri madpandekager med kødfyld […]

trackback
5 år siden

[…] Ægte italiensk lasagne med klassisk kødsauce og bechamelsauce (opskrift) Chicken Tikka Masala – Let og super velsmagende (opskrift) Boller i karry – den hurtige udgave (opskrift) […]

Kim
Kim
5 år siden

Super opskrift ❤️?

Ionatan
Ionatan
5 år siden

Hej, er lidt amatør så jeg skal lige sikre mig, man behøver ikke at koge lasagnepladende inden ik os?

Josefine Milton
Josefine Milton
6 år siden

Lasagne når det er bedst. Vores børn elskede den. Jeg blendede grøntsagerne, da vi har nogle små rødder, som ikke rigtig kan døje synes af grøntsager. De elskede den.

Tak for at vi igen kan spise lasagne herhjemme 🙂
Hilsen Josefine

Jens Petersen
Jens Petersen
6 år siden

Den bedste lasagne som vi har smagt hjemme hos os. Tak ! 🙂

Hanne H
Hanne H
6 år siden

For sørn’sen den vi god. Det blev jeg nødt til at skrive til jer ????

Elsker kødsaucen og den gode mængde bechamel sauce. Hermed har jeg fundet min yndlings og fremtidige lasagne opskrift.

Mange hilsner
Hanne

Morten K
Morten K
Svar til  Hanne H
1 År siden

Den opskrift ser lovende ud. Den vil jeg prøve af.
Vh Morten

emma j
emma j
6 år siden

Vi lavede lasagnen her til aften. Et KÆMPE hit herhjemme. Tusind tak. Elsker bechamelsaucen 🙂

14
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x