Oreo Cheesecake – den lækreste Oreo dessert (opskrift)
Indholdsfortegnelse
Introduktion
Hvis du vil lave en hurtig, men fantastisk lækker dessert, så skulle du overveje Oreo Cheesecake. Oreos kender de fleste efterhånden. De her dejlige sorte kiks med det hvide creme. Smager skønt, og sammen med den lidt syrlige masse i en cheesecake er det en genial blanding. Her er en super let og hurtig opskrift, og dine gæster vil blive henrykte 🙂
Oreo Cheesecake
Ingredienser
Cheesecake bund
- 2 pakker Oreo kiks (ca. 30 stk)
- 5 spsk smør
Cheesecake fyld
- 500 ml piskefløde
- 2-300 ml smøreost naturel (f.eks 1 pakke Philidelphia smøreost = 200g)
- 1 spsk vaniljesukker
- 4 spsk flormelis
Fremgangsmåde
Bund
- Kom Oreo's kiksene op i en skål (gem evt. 5-8 stk til fyld og pynt) og knus dem til små bitte stykker.
- Tilsæt det smeltede smør og rør rundt.
- Kom det i bunden af en springform og tryk flad med fingrene.
Fyld
- Pisk fløden godt stiv og tilsæt så vaniljesukker og flormelis. Pisk godt sammen
- Tilsæt så flødeosten og pisk lidt videre. Du kan evt. tilsætte et par groft knuste Oreos til fyldet også.
- Hæld fyldet oven på Oreo bunden i springformen og glat så meget ud som muligt.
- Pynt med kvarte eller knuste Oreos på toppen alt efter hvad du foretrækker. Stil kagen i køleskabet (min. 2 timer - gerne natten over). En anden mulighed er en times tid i fryseren.
Opskriftsnoter
Ernæringsfakta
Billeder
Kommentarer, spørgsmål og vurdering
Du er meget velkommen til at kommentere og stille spørgsmål nedenfor, og jeg skal prøve at besvare spørgsmål efter bedste evne. Du må også meget gerne give opskriften 5 stjerner (tryk på stjernerne over billeder) eller ved at skrive en kommentar, hvor du samtidig trykker på de 5 stjerner i kommentarfeltet. Det betyder uendeligt meget for bloggen. På forhånd tak 🙂
Velbekomme
Inspiration
Bananchokolade muffins / kage (opskrift)
Drømmekage – den lækre med ekstra god topping (opskrift)
Gateau Marcel – den lækreste dessert (opskrift)
- Information
- Seneste indlæg
- Samarbejde?
Bor i Kolding med min hustru Heidi og vores to skønne børn Emma og William. Jeg elsker ALT der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Jeg elsker god mad og inspirerende oplevelser, og så har jeg altid haft et blødt punkt for gadgets og lækkert udstyr til hjemmet. Til daglig er jeg medicinmand i det danske hospitalsvæsen.
Hej Lars
Jeg ville høre hvis nu man skal lave dobbelt portion ville du så bruge/anbefalede en 24 eller 26 størrelse springform??
Tror jeg ville gå med 26 😊
I glemmer jo at skrive at der skal husblas i?
Hej Mathilde.
Der skal ikke husblas i? Så forstår ikke din kommentar?
Hej
Kan man bruge sukker i stedet for flormelis eller ændre det for meget på konsistensen?
Jeg står og bager den nu, men har ikke fået købt flormelis, og vil gerne slippe for at køre i Netto
Hej Camilla. Den bliver nok mere grynet i massen, og du risikere den ikke klæber så godt sammen. Lykkedes det? Ellers kan man altid blende alm. sukker til flormelis 😊
Så ikke beskeden før sent i går pga. arbejde – men håber det fungerede for dig.
kh Lars 🍀
Kan den fryses fra tirsdag til lørdag?
Hej Laura. Det har jeg ikke prøvet. Kunne forestille mig at bunden bliver lidt for blød men ved det ikke.
Du må meget gerne give en melding hvis du forsøger. Der kunne være super smart.
Mvh Lars 👏👍
Virkelig lækker, men tror vores almindelige springforme er for store… en dobbelt portion passede i en 🙂
Hej mette. Tak 😉👏. Det var godt du fik det til at passe alligevel. Der kan godt være en del forskel på størrelserne ☺️ Den jeg bruger we 20 cm i diameter og du må have brugt en der var noget større eksempelvis 24 cm 😉
Men godt det lykkedes 👍
KH Lars 🍀
Kan det passe at hele kagen kun er 720 kcal?
Hej Jane. De 720 kcal er pr. Person. Dvs den samlede opskrift er 8×720 kcal = 5760kcal – så den er godt fyldt med energi 🙂
God jul
Hej hvor stor skal min springform være
Bare ca 20 cm som der står i opskriften 😉
Glæd dig 👌🙏
Tror du 25 cm går?
Ja det burde gå 😉👍
Hej Lars
Jeg kan simpelthen ikke forstå hvorfor cremen bliver flydende for mig.
Jeg har pisket fløden godt igennem og den var meget stiv – næsten smør til sidst. Herefter tilføjede jeg resten og cremen blev helt flydende. Ligesom en tynd pandekagedej.
Hvad kan der være gået galt? Kan jeg redde den med husblas?
Kh
Nicolaj
Pas. Jeg har aldrig oplevet det selv så lidt svært at vide hvad der gik galt 😌
Hvilken type naturelost brugte du? Philadelphia?
Du kan godt forsøge med husblas. Der burde kunne gøre det stift igen.
Men stadig underligt at det bliver flydende når det blandes sammen bagefter.
God dag trods bøvlet 😉🙌👌
[…] Oreo Cheesecake – den lækreste Oreo dessert (opskrift) Pandekager – den bedste opskrift på pandekagedej Gateau Marcel – den lækreste dessert (opskrift) […]
[…] Oreo Cheesecake – den lækreste Oreo dessert (opskrift) Pandekager – den bedste opskrift på pandekagedej Gateau Marcel – den lækreste dessert (opskrift) […]
Når der står 2-300 fløde ost..Hvad skal man bruge har to pakker philedalphia ost altså 400gram
Som der står i noten så skal der ca 1 pakke i en portion så hvis du vil bruge 2 pakker så lav dobbelt 👍😉
God fornøjelse.
Lars 🍀
Måske et dumt spørgsmål, men jeg vil lave dem i muffinsform. Kan de fryses 🤔???
Hej Nina,
Det tænker jeg umiddelbart godt du kan. Jeg har ikke prøvet. Jeg ville dog vente med at komme de knuste oreos på toppen til lige inden de skal serveres. Jeg vil meget gerne høre, hvordan det gik. Så kunne jeg evt. tilføje det til opskriftsnoterne. Smid også meget gerne et billede op af det endelige resultat.
God dag
Lars
Hej Lars. Skal lave denne på fredag, og vil lade den stå til lørdag eftermiddag, hvor fanilien kommer på besøg. Mit spørgsmål er, om de groft knuste oreos jeg kommer på toppen, skal de på lige inden servering ligesom frugten? Eller skal de også være på toppen natten over? Ser vildt lækker ud. Ps. Har du en favorit ost du bruger ift syrlighed (Der var en kommentar omkring dette men ikke nævnt en specifik ost).
Hej Louise.
Jeg bruger Philadelphia den almindelige. Den passer perfekt efter min smag.
Mht topping så helt klart først lige inden serveringen da du så får en lækker crunch. Hvis det kommer på dagen før så bliver det blødt.
Glæd dig. Den oreo cheesecake er genial 🙌🍀🤩
Perfekt. Tak for hurtigt svar. Det var også det jeg havde tænkt, både ift kiksene ovenpå, og valg af ost, men har ikke lavet cheesecake før så ville hellere dobbelt tjekke 🙂 Nu glæder jeg mig endnu mere, ha ha.
Super lækker og nem at lave 😊 Den var et stort hit👏🏼
Tusind tak 🙏🙌
Hvordan gør jeg, så jeg ikke behøver bruge bagepapir?
Der skal ikke bruges bagepapir?
Mvh Lars
Hejsa jeg står og skal denne vist nok meget lækre kage som en nytårs dessert hvor vi bliver 20 mennesker nåde børn og voksne. Mine spørgsmål er nu; hvad svare 2-300 ml flødeost til?? Og ville du ikke lave 2 kage til så mange???
Hejsa. Der er ca 2-300ml i en alm pakke smørreost. Og jo. Jeg ville lave to kager 🎉😉🙌🍾🥂
Godt nytår 🤩
KH Lars 🍀
Super tusind tak for hurtigt svar og også godt nytår til dig 🎉🎉🎉🎆🎆👍🏻👍🏻😘
De knuste kiks – er de med fyld eller uden fyld?
[…] Brownie med karamel-midte – en genial dessert Lækre chokolade cookies (chocolate chip cookies) Druefromage med – den perfekte dessert med vindruer, chokolade og portvin Oreo Cheesecake – en super opskrift på en lækker dessert med Oreos […]
hvad svarer 300 ml smøreost til i gram?
1 pakke smøreost er åbenbart 200gram og er i tvivl om hvor meget til svare det, når du skriver 400 ml? Vh sarah
Sorry. Det er 2 pakker. Det må jeg lige få rettet 🙂😉
[…] chokoladekage Oreo Cheesecake Allertiders mumse chokoladekage ala […]
For det første smager den vanvittigt godt, men den er endda også nem at lave – selv for en amatør som jeg 🙂 5 stjerner!
Hej Per. Tak for ordene 🤩🙌🙏 det er sgu lækkert at få en god tilbagemelding 😉.
Hej.skal kikset knuses med cremen som er i? Og de 30 stk, er de sammen eller?
15 stk sammenlagt eller
30 stk i alt. Knuses med cremen i (du kan også skille dem). Tag evt nogle fra som du kan bruge til pynt.
Hej. Hvor mange dage i forvejen kan kagen laves?
Et par dage i køleskab. Vent med frugt på toppen til den skal bruges 😊👍
Hej Lars.
Virkelig lækker kage, men min blev desværre også flydende. Jeg sørgede for at læse alle kommentarer inden jeg begyndte på den, så jeg var klar til kamp hehe. Jeg piskede fløden godt stiv, så det er ikke det. Tænker jeg ikke skal være slået helt ud endnu, for den smagte sindssygt godt! Jeg prøver igen om nogle dage 💪🏽
Øvøv.
Den er aldrig gået galt her. Kan det være pga fløden? Altså om den ikke har være 38%… Jeg har virkelig svært ved at se hvad der er gået galt.
Den bliver altid fint stiv efter den er kølet af i køleskabet/fryseren.
Du må prøve igen 😍😊
Krydser fingrer for forsøg #2 🤞
Hej igen.
Jamen så prøvede jeg igen, og kan glædeligt fortælle dig at det lykkedes denne gang! Den er så lækker 😋
Tror måske det var fordi jeg alligevel ikke gjorde piskefløden stiv nok… Brugte også lidt under 500ml ellers var alt andet det samme.
Nåh, ville bare lige fortælle dig de gode nyheder 😅.
Dejligt at høre 😍
Perfekt kage, serverede dem til stort kagebord til konfirmation. Havde lavet 4 store springforme til 50 mennesker. Alt blev spist, skulle have lavet 5 springforme. En af kagerne blev dekoreret med friske blåbær, to med halve friske jordbær og en uden frugt. Stor hit, skal helt sikkert lave dem igen. Lavede dem dagen før.
Skal bunden stå i noget tid eller er det lige meget før man hælde fyldet over?
Du kan bare hoppe igang 🙂 Du behøver ikke vente. God aften ?
/Lars ?
Denne opskrift fungerer altså. Hver gang vi laver den! Til barnedåben blev den revet væk 🙂
? tusind tak for den fine tilbagemelding ??
Elsker når ting bare fungerer. Rigtig god dag ?
Hej.
Plejer normal ikke at skrive en masse men synes det er underligt at Frederik ikke har fået den til at virke. Jeg har brugt opskriften nu 3 gange og den har virket hver gang. Den er aldrig blevet flydende og den smager perfekt.
Den har mine bedste anbefalinger. Læg evt et par kiwi skiver på toppen. Det giver en super lækker syrlighed til det søde og cremede ?
Rigtig god weekend til jer alle på Livets små ting… ?
Hej Anne Marie,
Tusind tak for kommentaren. Det er super dejligt. Jeg forstår heller ikke hvorfor opskriften ikke lykkedes for Frederik. Det kan næsten kun være fløden der ikke har været piske. Det er selvfølgelig rigtig ærgerligt, når man står klar til at servere den…
Igen, tusind tak for dine fine ord. Jeg har også lavet den mindst 5 gange, og har aldrig haft problemer 🙂
God weekend herfra også.
Mange hilsner,
Lars – Livets små ting.