Indiske naanbrød med hvidløg (opskrift)
Indholdsfortegnelse
Introduktion
På vores rejse rundt i indien oplevede vi mange forskellige måder at lave naanbrød på. Her er den opskrift jeg synes bedst om. Det er jeg sikker på du også vil gøre. Naanbrød med hvidløg passer super godt til det meste indiske og asiatiske mad. Prøv at lave dem – det fortryder du med garanti ikke.
Naanbrød med hvidløg (eller uden)
Ingredienser
Naanbrød
- 40 gram gær
- 2 dl vand (lunkent)
- 1,5 spsk honning (f.eks. akasiehonning)
- 1,5 dl yoghurt (græsk - ca. 160 gram)
- 3 tsk salt
- 100 gram groft mel (fuldkorn etc.)
- 450-500 gram hvedemel
Hvidløgs smør til pensling
- 40 gram smør
- 3-4 fed hvidløg (finthakket el. presset)
Fremgangsmåde
Naanbrød
- Kom gæren i vandet og opløs den. Tilsæt så sukker, yoghurt, salt og groft mel. Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt. Brug gerne en røremaskine. Ælt dejen til den er glat, men ikke klistret. Tager 5-8 minutter.
- Lad dejen hæve til dobbelt størrelse. Dæk med en opklippet plastikpose. Tager ca. 45 minutter, hvis det står lunt.
Lav hvidløgssmør / smørelse
- Smelt smøret i en lille gryde, og pres de 3 fed hvidløg ned i smøret, hvor de "steger" med i ca 2 minutter. Herefter hælder du det over i en lille skål, så det er klar til at pensle brødene med. Hæld evt. gennem en lille si for at få "hvidløgsstykkerne" væk.
- Hvis du vil lave naan brød uden hvidløg, så smelter du bare noget smør som nævnt lige ovenfor.
Bagning af naanbrød
- Del den hævede dej i 12 stykker.
- Rul dem ud i passende størrelse på ca. 0.5 cm i tykkelsen.
- Pensl med hvidløgssmøret på den ene side, og kom på en varm pande i 2 minutter på hver side. Pensl den manglende side inden du vender brødet.
- Server straks hvis muligt. Kan også stables på en tallerken og serveres samlet (evt. med et viskestykke)
Opskriftsnoter
- Naanbrødene serveres straks.
- Smag det første brød du har lavet. Hvis der mangler lidt salt, så drys evt. lidt på når du har penslet brødet og det er klar til panden.
- Hvis du laver mange brød, så kan du varme dem op i ovnen lige inden servering (eller lad dem holde sig varme i ovnen dækket af et viskestykke)
- Smager fantastisk som tilbehør til Tikka Masala (link til min gode opskrift)
- Du kan sagtens gemme dem til dagen efter i en pose, og så kortvarigt varme dem på brødristeren/mikroovnen.
Ernæringsfakta
Billeder
Inspiration
Chicken Tikka Masala – Let og super velsmagende indisk mad (opskrift)
Indisk ret med oksekød og Garam Masala (opskrift)
Ananas pickles / ananas chutney (opskrift)
Simpel spicy spidskål (opskrift)
Spørgsmål eller kommentarer?
Du må meget gerne stille spørgsmål nedenfor, og jeg håber du også vil dele din oplevelse med opskriften (evt. et lille billede). Du må også meget gerne give opskriften 5 stjerner (tryk på stjernerne over billeder) eller ved at skrive en kommentar, hvor du samtidig trykker på de 5 stjerner i kommentarfeltet. Det betyder uendeligt meget for bloggen. På forhånd tak 🙂
Velbekomme 🙂
[fblike]
.
- Information
- Seneste indlæg
- Samarbejde?
Bor i Kolding med min hustru Heidi og vores to skønne børn Emma og William. Jeg elsker ALT der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Jeg elsker god mad og inspirerende oplevelser, og så har jeg altid haft et blødt punkt for gadgets og lækkert udstyr til hjemmet. Til daglig er jeg medicinmand i det danske hospitalsvæsen.
[…] opskrift på grillet aubergine creme lige her på Livets små ting. Vil du have en god opskrift på Naanbrød med eller uden hvidløg så hop forbi […]
[…] Indiske naanbrød med hvidløg (opskrift) Mango Chutney (opskrift) Ananas pickles / ananas chutney (opskrift) Chili con carne – den lette luksus udgave (opskrift) […]
Hej Lars. Nu er det tredje gang, vi skal have Mullygatawny soup med dine naan-brød til. Vi bager dem på pizzasten i grillen et par minutter. De er virkelig lækre. Tak for en velbeskrevet og god opskrift. Jeg har lige én lille anke: vil du ikke lade være at anbefale staniol? Det er fordi, det tager 30.000 år at nedbryde. Jeg dækker mine med et rent viskestykke, og det fungerer fint. Tak igen. Kh Gitte W.
Hej Gitte. Tusind tak. Jeg er enig med dig omkring nedbrydelige ting. Nu bliver det ikke smidt i naturen med smeltet om. Men jeg vil gerne ændre teksten alligevel 😉👍
Og tak igen 🙏🙏
[…] Naanbrød (Opskrift på Naanbrød) […]
[…] Serveres jasmin/basmati ris og/eller naan-brød. […]
[…] Indiske naanbrød med hvidløg (opskrift) Indisk ret med oksekød og Garam Masala (opskrift) Chicken Tikka Masala – Let og super velsmagende (opskrift) Hjemmelavet garam masala krydderiblanding (opskrift) […]
Hej Lars
Tusind tak for dine super gode opskrifter (brunsviger,drømmekage, tikka masala chicken) Nu har jeg tænkt mig at prøve dine naanbrød, som garanteret er lige så gode, men kan jeg fryse dem? Jeg har nemlig brug for at lave dem i forevejen til et større selskab? og så leder jeg efter opskrift på ananas pickles ? Hvor finder jeg den? Igen tak for dine dejlige opskrifter, jeg har modtaget meget ros på dine vegne og har varmt anbefalet din side.
Vh Astrid
Hej Astrid.
Tusind tak for den fine tilbagemelding 🙂 Jeg har faktisk ikke prøvet at fryse naan-brødene. Tænker de bare hurtigst muligt skal i en pose, og så tages op i god tid. Man kan så evt. varme dem i ovnen igen (måske endda microbølgeovn, hvis du har sådan en).
Ananas pickles har jeg faktisk ikke fået online endnu. Opskriften er ret simpel:
2 ananas (kanter skæres af)
1 1/4 dl hvidvinseddike
200 gram sukker
10 hele nelliker
4 stk. hel kanel
1 stang vanilie (flækket) eller 1.5 tsk vaniljesukker
2,5 tsk. tørret ingefær (evt. 3-4 tsk syltet ingefær, hvis du har også)
Skræl og skær ananas i mindre stykker. Bland alt (uden ananas) sammen i en gryde bring det i kog. Tilsæt ananas og lad det simre i ca 25 min (med låg). Rør løbende i gryden. Tilsæt også den hakkede, syltede ingefær, hvis du havde den. Lad det simre yderligere 8-10 minutter. Kommes på glas og i køleskab til det skal spises.
Du må meget gerne give en tilbagemelding hvis du forsøger ?
Du kunne prøve at lave et forsøg inden så du ikke satser hele butikken ?
Tak for opskriften. Den prøver jeg, og jeg laver også lige et fryseforsøg med naanbrød, skal gerne give tilbagemelding
Tusind tak ???
jeg kan ikke se sukker på ingredienslisten? hvor meget skal de ri?
Hej Sheila.
Det er en smutter fra min side. Man kan bruge sukker eller honning. Så hvis du kommer honning i så ingen sukker.
Det får jeg lige fjernet så det ikke forvirrer ??
Har lige lavet dem her til frokost.
De er virkelig gode. De bliver sådan helt svampede og alligevel sprøde. Super lækre.
Tak for en god opskrift
Hej Niels.
Fedt at høre. Første gang vi lavede dem hos os kom vi til at spise os stopmætte i brødene, som vi dyppede i vores tikka masala. Glemte fuldstændig at spise ris til.
Vi ELSKER de brød hjemme hos os 😀
Håber I nyder de lækre naanbrød. Jeg er lykkelig over at jeg har luret opskriften, så jeg kan lave de lækreste naanbrød i hele verden – det håber jeg også I er enige i.
KH Lars