IndiskOpskriftTilbehør

Indiske naanbrød med hvidløg (opskrift)

Introduktion

På vores rejse rundt i indien oplevede vi mange forskellige måder at lave naanbrød på. Her er den opskrift jeg synes bedst om. Det er jeg sikker på du også vil gøre. Naanbrød med hvidløg passer super godt til det meste indiske og asiatiske mad. Prøv at lave dem – det fortryder du med garanti ikke.

 

Naanbrød med hvidløg

Naanbrød med hvidløg (eller uden)

De indiske naanbrød er fantastiske. De smager simpelthen så godt at man skal huske at spise noget af den resterende mad også. Her er en opskrift, hvor du kan let kan lave dem både med og uden hvidløg. Regn med ca. 3 brød pr. mand.
4.70 fra 23 stemmer
Udskriv Del på Facebook Pin Kommentér
Ret: Tilbehør
Køkken: Indisk
Forb. tid: 40 minutter
Tilb. tid: 48 minutter
Samlet tid: 1 time 28 minutter
Antal: 12 brød
Kalorier: 260kcal
Ingredienser
Naanbrød
  • 40 gram gær
  • 2 dl vand (lunkent)
  • 1,5 spsk honning (f.eks. akasiehonning)
  • 1,5 dl yoghurt (græsk - ca. 160 gram)
  • 3 tsk salt
  • 100 gram groft mel (fuldkorn etc.)
  • 450-500 gram hvedemel
Hvidløgs smør til pensling
  • 40 gram smør
  • 3-4 fed hvidløg (finthakket el. presset)
Fremgangsmåde
Naanbrød
  • Kom gæren i vandet og opløs den. Tilsæt så sukker, yoghurt, salt og groft mel. Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt. Brug gerne en røremaskine. Ælt dejen til den er glat, men ikke klistret. Tager 5-8 minutter.
  • Lad dejen hæve til dobbelt størrelse. Dæk med en opklippet plastikpose. Tager ca. 45 minutter, hvis det står lunt.
Lav hvidløgssmør / smørelse
  • Smelt smøret i en lille gryde, og pres de 3 fed hvidløg ned i smøret, hvor de "steger" med i ca 2 minutter. Herefter hælder du det over i en lille skål, så det er klar til at pensle brødene med. Hæld evt. gennem en lille si for at få "hvidløgsstykkerne" væk.
  • Hvis du vil lave naan brød uden hvidløg, så smelter du bare noget smør som nævnt lige ovenfor.
Bagning af naanbrød
  • Del den hævede dej i 12 stykker.
  • Rul dem ud i passende størrelse på ca. 0.5 cm i tykkelsen.
  • Pensl med hvidløgssmøret på den ene side, og kom på en varm pande i 2 minutter på hver side. Pensl den manglende side inden du vender brødet.
  • Server straks hvis muligt. Kan også stables på en tallerken og serveres samlet (evt. med et viskestykke)
Opskriftsnoter
  • Naanbrødene serveres straks.
  • Smag det første brød du har lavet. Hvis der mangler lidt salt, så drys evt. lidt på når du har penslet brødet og det er klar til panden.
  • Hvis du laver mange brød, så kan du varme dem op i ovnen lige inden servering (eller lad dem holde sig varme i ovnen dækket af et viskestykke)
  • Smager fantastisk som tilbehør til Tikka Masala (link til min gode opskrift)
  • Du kan sagtens gemme dem til dagen efter i en pose, og så kortvarigt varme dem på brødristeren/mikroovnen.
Ernæringsfakta
Antal: 1Stk | Kalorier: 260kcal

følg mig på instagram

 

 

Billeder

 

Inspiration

Chicken Tikka Masala – Let og super velsmagende indisk mad (opskrift)
Indisk ret med oksekød og Garam Masala (opskrift)
Ananas pickles / ananas chutney (opskrift)
Simpel spicy spidskål (opskrift)

 

Spørgsmål eller kommentarer?

Du må meget gerne stille spørgsmål nedenfor, og jeg håber du også vil dele din oplevelse med opskriften (evt. et lille billede). Du må også meget gerne give opskriften 5 stjerner (tryk på stjernerne over billeder) eller ved at skrive en kommentar, hvor du samtidig trykker på de 5 stjerner i kommentarfeltet. Det betyder uendeligt meget for bloggen. På forhånd tak 🙂

Velbekomme 🙂

[fblike]

 

.

4.70 from 23 votes (20 ratings without comment)
Følg
Giv besked ved
guest

12 Kommentarer
Nyeste
Ældste Flest stemmer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
trackback
2 år siden

[…] opskrift på grillet aubergine creme lige her på Livets små ting. Vil du have en god opskrift på Naanbrød med eller uden hvidløg så hop forbi […]

trackback
3 år siden

[…] Indiske naanbrød med hvidløg (opskrift) Mango Chutney (opskrift) Ananas pickles / ananas chutney (opskrift) Chili con carne – den lette luksus udgave (opskrift) […]

Gitte W.
Gitte W.
4 år siden

Hej Lars. Nu er det tredje gang, vi skal have Mullygatawny soup med dine naan-brød til. Vi bager dem på pizzasten i grillen et par minutter. De er virkelig lækre. Tak for en velbeskrevet og god opskrift. Jeg har lige én lille anke: vil du ikke lade være at anbefale staniol? Det er fordi, det tager 30.000 år at nedbryde. Jeg dækker mine med et rent viskestykke, og det fungerer fint. Tak igen. Kh Gitte W.

trackback
4 år siden

[…] Naanbrød (Opskrift på Naanbrød) […]

trackback
4 år siden

[…] Serveres jasmin/basmati ris og/eller naan-brød. […]

trackback
4 år siden

[…] Indiske naanbrød med hvidløg (opskrift) Indisk ret med oksekød og Garam Masala (opskrift) Chicken Tikka Masala – Let og super velsmagende (opskrift) Hjemmelavet garam masala krydderiblanding (opskrift) […]

Astrid Bjørnø
Astrid Bjørnø
5 år siden

Hej Lars
Tusind tak for dine super gode opskrifter (brunsviger,drømmekage, tikka masala chicken) Nu har jeg tænkt mig at prøve dine naanbrød, som garanteret er lige så gode, men kan jeg fryse dem? Jeg har nemlig brug for at lave dem i forevejen til et større selskab? og så leder jeg efter opskrift på ananas pickles ? Hvor finder jeg den? Igen tak for dine dejlige opskrifter, jeg har modtaget meget ros på dine vegne og har varmt anbefalet din side.
Vh Astrid

Astrid Bjørnø
Astrid Bjørnø
Svar til  Lars Koch Hansen
5 år siden

Tak for opskriften. Den prøver jeg, og jeg laver også lige et fryseforsøg med naanbrød, skal gerne give tilbagemelding

Sheila
Sheila
6 år siden

jeg kan ikke se sukker på ingredienslisten? hvor meget skal de ri?

Niels Pedersen
Niels Pedersen
7 år siden

Har lige lavet dem her til frokost.
De er virkelig gode. De bliver sådan helt svampede og alligevel sprøde. Super lækre.

Tak for en god opskrift

12
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x