Lidt blandede opskrifter til nytårsmad 2022

Introduktion

Nytår er en festdag, som fejres på forskellige måder rundt om i verden. Denne festdag markerer slutningen på et år og begyndelsen på et nyt, og derfor er den ofte præget af festlige begivenheder og fejringer.

Nytår har traditionelt været en dag, hvor man tænkte tilbage på det forgangne år og så frem mod det kommende. Det er også en dag, hvor man ofte sætter sig nytårsforsæt for at forbedre sig selv eller sin situation i det nye år.

Nytår er også en dag, hvor man fejrer fællesskab og samvær med venner og familie. Der er tradition for at samles med de mennesker, man holder af, og for at nyde god mad og lidt lækkert at drikke. Uanset hvad man fejrer, er nytår en dag, hvor man kan reflektere over det forgangne år og se frem mod det kommende med håb og forventning.

 

 

Der er mange muligheder for at lave lækker mad til nytårsaften, og hvad man vælger afhænger selvfølgelig meget af ens personlige præferencer. Her er et par forslag til god mad, der kunne være velegnet til nytårsaften,

  • Skaldyr som hummer, krabber eller rejer.
  • Fjerkræ som and eller gås.
  • Kød som oksekød, lam eller vildt.
  • Grøntsager som asparges, broccoli eller blomkål.
  • Desserts som chokoladefondue, tiramisu eller cheesecake.

Hvis man ønsker at lave en mere formel middag, kan man også overveje at lave en menu med flere retter, f.eks. en forret, hovedret og dessert. Det kan også være en god idé at planlægge sin menu i forvejen, så man er sikker på at have alt det, man skal bruge.

Det kan også være sjovt at eksperimentere med at lave nye opskrifter eller at prøve at lave noget, man ikke har lavet før. Uanset hvad man vælger at lave, er det vigtigt at huske at nyde maden og selskabet.

 

Opskrifter til nytårsaften

Saltmandler (opskrift)
Soyamandler (opskrift)
Dadler med bacon (opskrift)

Flødekartofler
Hel oksemørbrad sous vide eller som mørbradbøf (Tournedos)(opskrift)
Nem favorit sauce (opskrift)
Hjemmelavet whisky sauce (opskrift)

God fornøjelse

Om Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding med sin familie (hustru + 2 børn), og er uddannet læge. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

Se alle indlæg

Har du et produkt, som kunne have interesse for bloggen? Vil du lave en give-away, eller har et nyt produkt, som du gerne vil have testet og dermed få spredt budskabet, så er du selvfølgelig velkommen til at tage kontakt. Kontaktoplysninger herunder, eller på siden "Om mig". Du kan læse mere omkring et samarbejde på siden "Samarbejdspartnere", hvor der står lidt om besøgende m.m.

Kunne du tænke dig at blive "med-blogger" og på den måde få dine ting ud på en allerede etableret platform? Det kunne f.eks. være en gennemgang af et lækkert produkt du har købt, eller en lækker opskrift, som du bare MÅ dele. Det behøver ikke være noget du har opfundet. Det vigtigste er at opskriften er god, og du har billeder af processen. Du får selvfølgelig din egen profil på siden. Send mig en besked (info@drkoch.dk), så ser vi på det...

2 thoughts on “Lidt blandede opskrifter til nytårsmad 2022

  • 29. december 2022 kl. 14:03
    Permalink

    godt nytår herfra også. Tak for gode opskrifter.

    Besvar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *